HLR i hemmiljö

Varje år repeterar vi på Prevent våra kunskaper inom Hjärt -och lungräddning. Vanligtvis håller vi till på Brandövningsfältet Bränningen. I år öppnade vi istället upp våra egna dörrar för vår HLR instruktör Andreas, som skapat ett digitalt kursupplägg. Upplägget saknade tyvärr Bränningens välbryggda och omtalade kaffe, men bjöd på andra fördelar 🙂

Johan, Prevents VD tyckte att det kändes lyxigt att få kunskapen direkt hem till vardagsrummet. Inga ställtider inför deltagandet förutom att behöva dammsuga då säger han med ett skratt.

Gisela Prevents löneadministratör tyckte upplägget var kreativt och varierande.

”Genom att blanda teori med praktiskt handhavande på min Mini Anne docka (som jag döpt till Bengt) så blev det både roligt och lärorikt. Utöver det fick vi reflektera kring olika fiktiva case via den virtuella träningsplattformen – Respons Simulator. Då fick vi verkligen tänka till och lösa olika problem utifrån vår nyvunna kunskap”

Camilla, Prevents redovisningsekonom håller med om att utbildningen satte igång många tankar.

”Att utföra utbildningen i min hemmiljö fick mig att tänka på de risker och olyckor som kan hända hemma i vardagen. Hur gör jag egentligen om min son skulle sätta något i halsen?”