Säkerhetsvakt

MÖT SARA

När Sara var på en första rundtur som säkerhetsvakt inom riskindustrin såg hon med stora ögon på allt som pyste, rykte och ångade. Numera är hon en rutinerad säkerhetsvakt som tar det hela med lugn, hon vet vilka faror som finns och vilka hon ska agera på. Hon är nyfiken och ställer ofta frågor för att lära sig så mycket hon kan om anläggningen, vilket hon tycker är en viktig del i säkerhetsarbetet. Utöver nyfikenhet tycker Sara att det krävs ett vaket öga för detaljer för att bli en duktig säkerhetsvakt. Hon menar även på att det är viktigt att vara förutseende och ha förmågan att tänka in sig i olika scenarier.

Det Sara och hennes kollegor uppskattar med yrket är möjligheten att få arbeta utomhus och kunna röra på sig. Sara uppskattar även det sociala med yrket då hon älskar människor. En viktig del av jobbet enligt Sara är att skapa förtroendefulla relationer till entreprenörerna, det blir då lättare att påtala brister och få dem att arbeta säkrare. Ett underhållsarbete ute i anläggningen kan pågå under längre perioder, vilket innebär att det även kan vara till fördel att man trivs i sitt egna sällskap. Det här i kombination med att kunna fokusera på ett arbete i taget tycker Sara för det mesta är avkopplande. Hon är dock en person som gillar att ha saker för sig och gillar variationen i arbetet där hon under en dag både kan klättra i lejdare, dra slang och övervaka ett hetarbete.

Då Prevents säkerhetsvakter finns hos olika kunder inom både Stenungsund och Göteborg, finns det möjlighet att arbeta på flera anläggningar. Det tycker Sara är positivt då hon får sätta sig in i nya rutiner och lära känna nya kollegor. Hon uppskattar att det finns en stor bredd av personligheter hos Prevent, vilket hon tycker ger en bra blandning.

Roller inom skydd

Säkerhetsvakt på Prevent

Pålitlig

Är lyhörd mot kund och entreprenör. Har lätt att anpassa sig utefter ändrade omständigheter.​

Trovärdig

Är tydlig i sin kommunikation och säkerställer att budskapet har nått fram till entreprenör. ​

Engagerad

Är på tårna. Nyfiken på att lära sig mer om förebyggande arbete inom arbetsplatssäkerhet.​